Sunday, June 02, 2013

Aktiviti Cuti Sekolah : Minggu Pertama :)

Assalamualaikum wbt

Sekadar open diary... hehe... 

31/5/13 :  Kenduri kahwin adik ipar my sis kat Dewan Beta, Kadok, Kelantan. Takdelah jauh sangat dari rumah lisa... dalam 20 minit ikut jalan shortcut... :) 




My Mom & My Sis




psstt... gambar pengantinnya ada, tapi xmau la letak tanpa kebenaran...hehe.. poyo je kan lisa ni...ermm...

1/6/13 : Lepas tu semalam kenduri kat rumah pak sepupu lisa kat Kampung Kok Keli, Tumpat pulak... :) pergi pun sekejap jela sebab banyak planning... 

Hantaran dari pihak pengantin perempuan


lepas siap makan, balik tu singgah plak kat kenduri kahwin anak kawan en suami tapi tak makan lah... singgah je, then pergi kenduri kahwin anak kawan arwah ayah kat Jalan PCB. Sebelum ni arwah ayah dah janji nak pergi kan, so kawan ayah, Pak Cik Leh call lisa... jemput dan suh gantikan ayah.

Pak Cik Leh, kawan baik arwah ayah
dah siap sesi sembang-sembang dan makan-makan, memanjangkan lagi sillaturrahim... kami tengok makin ramai orang datang... kalau still dok kat situ lagi, xcukup kerusi, meja orang lain nak makan plak, dah la conquer 1 meja..hehe... so kami minta diri dan terus ke Pantai Geting, Tumpat plak tengok Pesta Wau ... hari penutup da pun... hehe... Pesta Wau ni rupanya peringkat antarabangsa la ye sebab melibatkan 18 buah negara termasuk Malaysia, Thailand, India, Indonesia, Jerman, Jepun dan banyak lagi...  :)








Dalam pukul 6.30 pm kami balik, on the da way balik, singgah solat maghrib kat surau, then kami singgah makan plak kat Restoran Kahfi, Wakaf Bharu. Memang da plan da nak makan malam rama-ramai kat situ..hehe... last makan kat situ reramai dalam tahun 2008 lepas beberapa hari kenduri kahwin lisa... hehe... my sis cakap kedai pun dah makin maju, makin besar... :)




Alhamdulillah... dah kenyang... sampai umah diorang terus buka TV tengok bola plak JDT vs Pahang. Lisa da penat sangat, masuk bilik je. hehe... 

2/6/13 : My sis dan famli dah bertolak balik KL arini... My mom pun ikut sekali...so, berdua lah kami kat rumah ni... ermm, esok ada lagi satu kenduri kahwin nak kena pergi... 

then, lusa... InshaAllah ... time to spent together-gether plak...heee... xsabar nak cuti-cuti Malaysia. Hehe...
InshaAllah :)

23 comments:

Nana Liena said...

wah..seronoknya pi pantai.. ^^

apa2pun semoga bahagia selamanya utk pengantin..ehehe..musim sekolah mmg rajin ke kenduri ja la ea..hehe

p.s/saja ja nak add fb.. :P

zulaikha megat said...

habis cuti nnti kita pakat timbang berat yer sbb byk makan kenduri wktu cuti sekolah ni..

selamat bercuti cuti malaysia yer lisa..nk p mana tu...

Lisa Sheila said...

Nana : bnyak sgt knduri..hihi...

Inshaallah nti akak bgtau kat shoutbox nana.

Lisa Sheila said...

Kak xu : adoi..tu la psl kak zu...lemak je kan..mmg naik balik la berat lisa yg da mmg berat ni..kekeke...

Inshaallah...cadang mau ke negeri pnyu sesambil ziarah kubur arwah ayah... :)

Lisa Sheila said...

Typo... Kak zu :

S.K.A said...

wowwww..bestnya :) jalan2 saje..gambar no.5 tu sy suka..he3, bhgia je..smoga kakLisa hepy2 slalu brsama kluarga..bru thu..org klntan rupanya hehehe..

Nies alhaQ said...

waaaa, seronoknyaaa pi tgk wau. huhu.
selamat meneruskan holidayyyy :D

latifah zainal said...

suka tgk pic makanan tu..hehe..selamat bercuti lisa

Ratu Hatiku said...

cantiknya pasangan pengantin lama tu.. hihihi
wah..bestnya main layang2...

Ratu Hatiku said...

cantiknya pasangan pengantin lama tu.. hihihi
wah..bestnya main layang2...

Fifi Nadhrah said...

lisa.. cuti sekolah memang kerje kite makan2.. hihi.. lepas tu rumah penuh goodie bag..

Bustan SAM said...

hehehe,, perjalanan yang sangat melelahkan yea kak,,
tapi sangat menyenangkan juga tuu :)

mumpung lagi ada kesempatan libur hehehe :D

Amanina Mads said...

tahniah buat pasangan mempelai..hehe
musim kawen tak habis lg.. bestnya tgk org main wau. lama xmain ;)

GA GreenArtwork said...

mase cuti skolah... rame plak org kawin...

My recent post : Salam Perkenalan dari GREEN ARTWORK

KY said...

biasalah lisa, time cuti ni, sana sini kenduri,

pengantin lama tu masih cantik, tak pe lah bergambar sama atas pelamin heee

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi..

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi..

Botak said...

bila tengok pic orang main lelayang., rasanya teringin pulak nak main., huhhh..

Botak said...
This comment has been removed by the author.
izzah said...

cantik pelamin....sy n hubby pun suka jgk tumpang pelamin pengantin amik pic...sajer amik feel orang kata kan biar pun dh beranak pinak...hehe....

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wahh...jadual yg pack. Tapi hebat la, leh pegi semua skali...hahahah

Mila Ahmad said...

Cuti sekolah memang ramai buat kenduri kawin

Aida Ismail said...

Aida pun banyak sangat dapat jemputan kenduri. Tapi boleh pergi yang dekat2 je la. Yang jauh2 memang tak sempat. Hehe~ Btw, kampung atuk belah ayah Aida kat Wakaf Bharu. ^^ hee~