Sunday, April 14, 2013

Birthday Woman: Selamat Hari Tua Yana :p

Assalamualaikum wbt

pic : en google


lisa nak wish selamat hari lahir kat Yana Hishak ... my friend masa belajar diploma dolu-dolu ..hehe...yana ni orangnya sempoi je... dulu suka sangat gig...tapi sekarang da anak sorang tak tau plak lisa ... hehe... orang melaka ... friendly ...  well, i lap u  yana... erkk... tibe-tibe ... :p

masa zaman study dulu, yana ni satu kelas ngan lisa dan juga pernah satu kolej ... hee... u ingat tak yana kenangan masa study dulu? banyak kan... alahai... rinduuuuu sangat saat-saat itu ... :)

antara yang tak boleh lupa ... kita pernah sama-sama join shooting untuk short film 'Rezeki Maut' - memang anda x pernah dengar tajuk short film ni sebab ni cuma projek kelas kami kat UiTM  :) , satu  group untuk kelas editing,  shooting kat Zoo Negara ...shooting video clip... ermm... group lain kan... then, sama-sama join kelas lakonan... escape conference... u suka usha-usha pakwe  mamat comel macam Radhi OAG ingat x? tengok wayang kat Dewan Sri Budiman... erkkk... yeke ... erm, tengok wayang citer 'Heart' ... 

ahhhh... begitulah...kalau kenangan yang indah-indah sampai bila-bila pun kita akan kenang kan... haaa... lagi satu kerja sengal yang pernah kita wat masa tahun akhir... idea ifah...ingat x? kita buat clip video lagu unfaithful, Rihanna tu... aduyaiiii... bleh plak u nyanyi dengan khusyuk nya dan ala-ala rihanna dah...tapi sayangnya, u bukan Rihanna but Riyana ... :p konon-kononnya  kenangan last kita untuk tahun akhir... hahaha - tapi lisa rasa kita wat video tu untuk release stress kan after struggle dengan assignment dan exam...hehe...so funny and enjoy time tu ... sekarang ni lisa da hilang video tu since my desktop wat hal suatu masa dulu... 

Tapi kan... macamana our 1st met ye? macamana kita jumpa? haaa... nampak sangat usia lisa ni dah makin meningkat... da lupa... - ala u pun sama ... dah x lama - 2 tahun lagi nak masuk 3 series ...  :p rasanya pertama kali jumpa kat kelas kan ... hee...

last jumpa ngan yana ni masa lisa praktikal kat KTMB, KL Sentral and kita tinggal kat satu blok rumah flat kat Pantai Dalam since u kerja kat JAWI dalam tahun 2010... hehe... 

Well, Yana, on yr birthday... just wanna wish u semoga panjang umur, murah rezeki, hepi selalu bersama yr adorable son and yr famli ... semoga selalu dalam rahmat Allah SWT ... <3 u dear ...

even kita jauh, but keep in touch yaaa...

pssstt...banyak sangat picture kita bersama, but di sebabkan i sayang u, i x publish kat sini..motif? takut u marah... haha...

p/s : yana ni selalu je tiap kali birthday lisa dan kawan-kawan geng kami siap call lagi wish birthday ...hee... thanks dear ... sangat appreciate :)


31 comments:

Hafizah Alsa said...

hepi brthay untuk shabat lisa. rindu time study dulu. skrg susah nk jumpa member2 tim study. kan?

Lisa Sheila said...

thanks hafizah .. tu la kan..dah masing-masing ada life sendiri / famli dan dok jauh..susah sket nak jumpa... :)

Aniq Bukhary said...

Sahabat selamanya. orang cakap, hubungan sebagai sahabat akan lebih bertahan lama berbanding hubungan couple lelaki n pompuan.. :)

Lisa Sheila said...

erm betul tu ..hehe.. sahabat selamanya..bertemu dan berpisah kerana Allah ...inshaAllah ... :)

♥ iqwa-niera ♥ said...

even semakin beredar masa..ukhuwah ttap terjalin..hrap2 sy n kwn2 mcm nie jgk..insha Allah..^^

Lisa Sheila said...

InshaAllah... :)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Best friend forever... :)

Lisa Sheila said...

Hehe... Thanks wan

Condoriano said...

Happy Birthday to your friends.

Nora Karim said...

besday yana sama ngan akak la... heheh

Barakallahufiq Yana.... Semoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki... Amin...

latifah zainal said...

ukhuwah yg terbina persis sekuntum bunga,meskipun kini kita terpisah demi kasihnya,namun cebisan kenangan kita,sentisa bemain dibayangan mata,detik waktu yg berlalu menjadi memori kau dan aku..lirik lagu amar nie utk lisa dan yana..heee..

Lisa Sheila said...

Thanks ye awak.. :)

Lisa Sheila said...

Oo yeke kak.. ? Hepi bufday gak utk akak.. Semoga pjg umo..murah rezeki dan slalu dlm rahmat Allah SWT... :)

Aamiin..

Lisa Sheila said...

Wah.. Thanks ya latifah..hee.. Nnti lisa try dgr amar tu.. :)

puteri kasih said...

best friends forever..happy birthday kepada yana :)

Lisa Sheila said...

Thanks puteri :)

nabila biela said...

hepy befday untuk mama lisa^^

Aida Ismail said...

Teringat zaman study dengan kawan2 dulu. Disebabkan kitorang duduk kat rumah sewa (kondo), selalu je kena panjat tembok kondo tu kalau balik lewat malam semata2 pergi study group kat campus. Sebab pagar kondo tutup pukul 11 malam. Gigih masing2 panjat tembok sampai sakit2 tangan & kaki. Hihi~ btw, happy birthday kawan Lisa! ^^

aiman mania said...

wahhh..moga hubungn akak dengn kawan tuh kekal til jannah ......
nama pon da kawan baik,memng bnyak memori tercipta...... ^^
alhamdullilah :D

Lisa Sheila said...

Erkk.. Not my bufday or my mom's bufday biela..but my fren's bufday...yana... :)neway, thanks ya... ;)

Lisa Sheila said...

Haha..yeke aida.lisa pun rs mcm pernah je pnjat2 pgar time study dulu..hihi..tu lan..seronok kenang bnyak kngan manis time study dolu2... Hee..

Thanks aida.. :)

Lisa Sheila said...

Alhamdulillah... InshaAllah...mudah-mudahan...

KY said...

Happy Birthday Yana..semoa panjang umur dan bahagia sentiasa aamiin

susahkan nak jumpa kawan2 yg rapat, yg blh jadi bf,..teringat pulak KY kat kawan2 lama ni...

♥ iqwa-niera ♥ said...

niera tag akak tuk segmen nie :)
http://iqwa-niera.blogspot.com/2013/04/segmen-saya-nak-di-bloglisted-oleh-cik.html

Amanina said...

hepi bufday.. hehe :)
kawan lama memang susah nk dilupakan.

Bahrain Ramlan said...

selamat hari jadi buat sahabatnya...
semoga dipanjang umurnya dengan kesihatan berpanjangan.amin~

Anonymous said...

Assalamualaikum. Lisa u make me cry tau bila baca kisah tu. thnk sangt2 Lisa kerana become my BFf n recall back our memories. N i really miss all the moment when we were studying. Really miss it, n now, even we are far, i hope our friendship never fade away. Insya Allah, Amin n thnk for the wish.

Lisa Sheila said...

thanks KY ... Aamiin...

kan... best bila dkenang-kenang kan kawan lama...banyak memori yang tercipta..hee

Lisa Sheila said...

inshaAllah kalau xde aral bleh la akak join ... :) thanks ya niera ...

Lisa Sheila said...

thanks ya...betul tu ... kawan lama susah untuk di lupakan even dah ada kawan baru ..hee

Lisa Sheila said...

thanks bahrain ... Aaminn ...

Puan Anon @ Yana : W'salam ... thanks sudi baca sini..hee.. (siap inform kat whatapps) biasalah dear... kawan yg baik akan selalu di kenang... thanks 4 being such a good fren 4 me ... :) memang rindu sangat all the memories selama studying kan ... friends 4eva yana ... :)