Sunday, May 26, 2013

Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara

Assalamualaikum wbt

sejak seminggu dua ni... lisa agak jarang buka blog... rasanya belum ada sawang lagi kat sini kan... erkk... adakah tanda-tanda penyakit M semakin menghampiri lisa? argghhh... xtau la nak cakap... tapi yang pastinya lisa agak sibuk seminggu dua ni..hehe...tapi dalam sibuk-sibuk tu sempat juga lisa BW kat mana-mana blog yang terpilih tu kejap-kejap guna fon... huhu... 

bila cakap soal tak sempat, tiba-tiba lisa teringat plak lima perkara sebelum datangnya lima perkara... pernah tak kita terfikir sesuatu yang belum terjadi pada kita? seperti ingat lima perkara ni sebelum datangnya lima perkara lagi ...




eh..eh tetiba ternyanyi plak lagu nasyid Raihan... heee... "...ingat lima perkara sebelum lima perkara... demi masa, sesungguhnya manusia kerugian...melainkan yang beriman dan yang beramal soleh... " ... lalalalala... oke, kome sambung nyanyi sorang-sorang plak la ye... :p




Jom kita muhasabah diri kejap... ingatan untuk diri lisa dan kita semua... 




sumber foto : en google & add blog kat picture itu sendiri :) 

14 comments:

♥ iqwa-niera ♥ said...

thanks kak lisa sharing...kita nie mudah lupa...marilah slimg ingt mngingati..:)

Aku Anis said...

first time singgah sini. =) betul apa yang akq ckp tu

izzah said...

ya Allah..peringatan yg betul2 bg kesan...bagus kata2 abu dar'da tu...memang manusia paling takut n taknak 3 perkara tu....

cik yaya said...

peringatan ini akan membuatkan kita lebih mendekatkan diri kepada yang Esa

Bustan SAM said...

assalam kak,, bener sangat ni,,
ingat 5 sebelum 5 yea kak,,,
trims yea kak tas ilmunya,, sangat bermamfaat ni kak :(

latifah zainal said...

thanks lisa..peringatan utk kita semua yg kadang2 terleka

S.K.A said...

Subhanallah, peringatan yg sngat pntg, kdang2 sy pun lalai..terasa jap dgn entry kaklisa ni..nice sharing =)

Waazin Aiman said...

alhamdulillah.. banyak pengajaran..
info jawatan 0 | ragam manusia | tazkirah

KY said...

Alhamdulillah...sematkan 10 perkara itu dalam hati dan jiwa kita

Aida Ismail said...

Nice sharing Lisa ^^ maceh sebab mengingatkan sesama kita~

Amanina Mads said...

tengs kak lisa..peringatan yg bagus :)

Aniq Bukhary said...

Nice sharing kak.. keep it up.

Fifi Nadhrah said...

bende yang paling kite kene ingatkan.. tapi kadang2 terlupe.. terlupe yang kite akan sakit dan mati.. termasuk lagi 3 tu.. thanks lisa ingatkan..

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Ingat 5 sblm 5...peringatan yg sgt baik. :)