Monday, March 31, 2014

Tempahan Tudung Labuh koshibo

Assalamualaikum wbt

Dalam bulan Nov tahun lepas lisa ada post pasal tempahan tudung labuh koshibo, tudung mesir, handsock Donna, Stoking sandy kan...

Dan.... dalam bnyak2 post lisa share kat blog ni.,, post itu ler yg paling bnyak viewers... jadi sehubungan dengan itu, lisa percaya ramai yg mencari2 tudung labuh kan...

Lisa mula buka @tempahantudunglabuh ni pada 10 Muharram tahun lepas...Alhamdulillah, sambutan dari pelanggan sangat menggalakkan... kalau pelanggan puas hati, lisa pun suka.., =)

Sebenarnya lisa mula berniaga tudung labuh ni dengan niat agar muslimah di luar sana senang nak cari tudung2 labuh yg menepati syariat, inshaAllah dengan harga yg berpatutan.

Langsung tak ada niat nk bersaing dengan mana2 shop yg sudah sedia menjual tudung2 labuh... sebaliknya lisa sangat suka dan respect pd on9 shop atau butik yg menjual pakaian utk muslimin dan muslimah yg menepati syariat islam. ♥

Oke lah, dari lisa dok membebel panjang lebih baik lisa tunjukkan gambar2  antara tudung2 labuh dan produk lain yg available @tempahantudunglabuh.

Pilihan warna kain koshibo

Antara bentuk tudung labuh koshibo

Antara pilihan warna tudung turkiz


  


Purdah half warna hitam

Sarung tangan Aurat

Tuding 2 sided atau 2 alam


Dan ada beberapa lagi produk dari @tempahantudunglabuh. So, meh pakat like fb Tempahan Tudung LABUH Koshibo atau follow instagram @tempahantudunglabuh.

Atau pun nak lebih jelas dan further details Whatapps, Wechat atau Telegram

+60107814699

♡♥♡♥♡♥♡

Jzkk.




Sunday, March 30, 2014

Muhasabah Diri Ini dan Peringatan Bersama ...

Assalamualaikum wbt

Lisa ada jumpa status ni kat wechat... sangat suka nk sharing2 dengan anda semua since lisa pun da lama x sharing2 kat blog...





"rasa nak menangis baca ni...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Saat memandang kain sempit mu , seluar ketat mu , baju sendat mu , tudung singkat mu , solat dan ibadahmu. Aku ingin sekali menegurmu . Namun . Sering saja terkaku . Rasa tak mampu . Kerana merasa diri bukanlah insan yang terbaik untuk menegur . Jauh di sudut hati terasa bimbang . Aku bimbang di akhirat kelak . Kau akan mempersoalkan aku .' Kau sahabat aku . Kenapa kau tak tegur aku dulu ? Kau memang sengaja nak aku ke neraka kan ? Kau sengaja nak bahagia masuk syurga sendirian kan ? Aku kurang ilmu agama . Tapi kau ada juga ilmu agama . Mana ajaran agama kau tu ?  Kenapa kau tak guna untuk bantu aku ? Kau tunggulah di akhirat kelak . Aku akan tarik kau masuk neraka sebab kau tak tegur aku' 

 Allahu . Sahabat ...

Begini lah cara aku menegur mu . Dengan post kecil ini . Hari ini . Sekurang - kurangnya .  Bila aku di soal Dia di akhirat nanti . Tentang apa yang aku lakukan untuk sahabatku .  Aku boleh jawab bahawa .' Aku telah menegur mereka .Dengan post kecil ku ini . Dan . Dengan selemah - lemah iman ku...    

Iaitu mendoakan mereka dari jauh ' Ya Allah..persaksikanlah .          hmm. .untuk kaum hawa yang kami sayangi. .lelaki pon jgn gatal buka aurat. .aurat kamu sikit je. .jaga aurat..."                                                                                                                                                                                                                                         
                                                  *IJustC/P 

Erm... setiap anak adam adalah pendosa tetapi sebaik2 dikalangan mereka adalah yg sentiasa bertaubat dan kembali pada jalan Allah...  ♥

Wallahu'alam 




=)

Thursday, March 20, 2014

Cuti-Cuti Chenta Taman Negara Kuala Tahan

Assalamualaikum wbt

Lisa nk sharing2 pengalaman bercuti di Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang. Lisa pergi berdua je... mcm biasa..cuti cuti chenta.,hihi... eh tapi sebelum tu lisa nk minta maaf sgt2 sbb x sempat nk blogwalking kt blog anda smua... Inshaallah pd suatu hari yg indah nnti lisa akan smpai juga kt blog korg ye..,hee...ampuunn...

Sja lisa nk sharing2..kot2 nnti ada pembaca yg sedang mncari informasi nk bercuti kat sana kan.,hee..

13 Mac 2014 kami, lisa, en suami dan anak buah lisa bertolak dr rumah, Kota Bharu ke Kuala Tahan pd pukul 11 am lebih kurang.... kami drive ke sana. Dalam pkul 6.20 pm kami smpai Taman Negara. Banyak berhenti2... drive relax2 je..lmbat sket smpai. Hehe. Lg pun ada singgah rumah kakak ku hntar anak buah kat Kuala Lipis. Lepas tu dlm pkul 4 pm cmtu kami trus gerak ke Kuala Tahan dr K.Lipis.

Ada juga cr lain nak ke Kuala Tahan..boleh juga nk pergi dgn Keretapi. Nnti naik bus kat bndar jerantut kot ke KualanTahan sebab lisa ada nmpak bas yg antara bandar tu kan kt Kuala Tahan..ntahla..yg tu lisa x sure naik dr mana sebenarnya.



Ini lah jalan sepanjang jalan menuju ke Kuala Tahan.. hehe.. nnti akan melalui Felda Pdg Piol. Dr simpang nk masuk ke Kuala Tahan tu mengambil msa 1 jam juga lebih kurang.

Kami check in kat Mahseer Chaket. Alhamdulillah..selesa dan dekat dengan jeti Kuala Tahan. Owner pun baik dan pemurah.. pasai apa lisa ckp pemurah sbb sanggup bg kami diskaun utk penginapan 2 malam. Hehe,, klu ikutkan 1 malam Rm 100. Tp dpt diskaun Rm 70 utk 1 malam..hehe.alhamdulillah dpt save budget utk aktiviti lain pula. Bilik pun ada aircond. Macam ni...






Cantik kan chalet2 ni..alhamdulillah selesa walaupun x de TV..hihi..

Aktiviti yg sempat kami lakukan sepanjang dok sini cuma rapid shooting, canopy walk dan melawat perkampungan orang asli batek.

Boat utk rapid shooting ni Rm 120 satu boat pergi dan balik... jadi kita boleh pergi canopy walk, mandi kat jeram sekejap, dan juga melawat perkampungan org asli.

Seronok canopy walk yg sejauh 500 meter... ketinggian paling tiggi kalau x silap lisa 45 meter..  tapi kan lisa pergi canopy walk bkn dgn boat..kami memang seberang dgn boat rm1 sorg tu tp kami turun kt jeti Mutiara Kuala Tahan Chalet. Kami trekking dalam 1/2 jam juga nk sampai ke pintu masuk canopy walk tu.,huhu..penat tp seronok sbb da lama exercise kan..hihi..selama ni dok menternak lemak jer kt umh.. :(

Nak tgk picture2 x ? Hehe..jomm..



perkampungan org asli batek di tepi sungai



air Sungai Tembeling ni jernih sangat.. mungkin ke kerana musim kemarau sekarang ye... air sungai pun cetek je.. lisa sempat tengok tokey boat dan pekerja2 nya menggali dan alihkan dan ratakan pasir dalam sungai sebab boat susah nk jalan... hurmmm...

semua yg berlaku pasti ada hikmahnya... Alhamdulillah...



kami bergambar dengan 'si dia' di belakang tu... sengaja lisa blurkan diri...
low profile la sgt kan...hahaha






Tapir di Tman Negara... this is the real one... :)


view dari Bumbun Tahan

Sepanjang jalan menuju ke Canopy Walkway

pemandangan dari Canopy Walkway

Canopy Walkway

Sebenarnya kami bercadang nak pergi tengok kelah, sekali boat semua da penuh.. erm hampa..hehe.. x pela, inshaAllah pjg umur, murah rezeki dapat pergi lagi...

haa.. kalau tempat makan yang sesuai dengan tekak kami cuma masakan panas dari MamaChop Restaurant ...restoran terapung tepi2 sungai yang banyak2 tu... tapi kedai makan dia paling hujung dekat area nak turun bukit ke tempat parking area tepi sungai. Alhamdulillah murah dan sedap. kami order ikan patin goreng ginger dan tomyam campur... :)

sebenarnya kedai2 makan lain pun sedap juga especially gulai tempoyak ikan patin ... betul2 pure ikan patin sungai...  2 ketul kecik sekali dgn nasi sebungkus Rm 10.. hehe... Alhamdulillah :) untuk makan tengahari. En suami kempunan x dapat nk makan lagi tengahari next day tu sebab kami dah nak bertolak balik.

kami check out pd hari sabtu 15 Mac 2014, pkul 9 pagi camtu... singgah makan roti canai kat simpang area chalet tu je... sedap dan murah juga... lepas tu terus bertolak balik...sebab jauh juga tau perjalanan dar Kuala Tahan ke Kota Bharu...dalam  6 -7 jam perjalanan dengan kereta. :) macam nak gi KL je..hehe...

xpela, bukan selalu kan jenjalan... itu pun baru 1 st time en suami ke sana. hehe... apapun, Alhamdulillah da selamat sampai rumah... kalau dikira2 bajet semua sekali makan, penginapan dan aktiviti semua untuk 2 orang dalam rm 400++ ...  kalau anda yg nak pergi dengan keluarga lebih ramai, kos nya juga bertambah... hehe.. better bajet lebih sket... :)

Kebanyakan pelancong yang datang ke Taman Negara, Kuala Tahan ni sukakan aktiviti2 lasak dan mencabar mcm jungle trekking, daki gunung dan berkhemah... ramai juga pelancong luar negara yg datang... hee.. seronok... Gunung Tahan, Bukit Indah, Gua Telinga dan ada lagi beberapa tempat menarik yang lain.

Ermm..sampai rumah terus fikirkan tempahan2 tudung dari pelanggan... back to normal...hehehe...

okela, semoga bermanfaat...  :)

lisa nak masuk dapur daa...

Assalamualaikum