Monday, July 01, 2013

Muhasabah Diri

Assalamualaikum wbt

hari ni bukan hari rabu... bukan wordless wednesday... hehe.. tapi lisa dah tak sempat nak bukak letop dan post entry panjang2... so, ampunnn... lisa pun x sempat nk ziarah aka melawat blog anda lagi... ;)
Apapun, have a nice monday... :)


9 comments:

Ratu Hatiku said...

Salam isnin.. :D

Zai Zaiman said...

ermm.. pandangan, dari mata turun ke hati maka akan menerbitkan nafsu yg di bawa kpd angan-angan, seterusnya kemaluanlah yg akan menentukannya...

pd mata kite adanya malaikat yg menjaga, jikalau kita pelihara pandangan, Allah akan singkapkan sesuatu yg terhijab dr pandangan mata kasar...

ANIM said...

yang cantik itu memang menjadi perhatian mata..
kadang2 kita yang perempuan ni, pun boleh toleh 2x kalau nampak wanita cantik (even di Tanah Suci Mekah)..

Fifi Nadhrah said...

sibuknye lisa sekarang.. jage diri tau.. subhanAllah.. sangat mendalam ayat dalam gambar tu...

latifah zainal said...

mata kurniaan allah yg penting tp awas mata jg dapat mendorong kita tertarik trhdp bnda2 yg nyata sehingga menyebabkan kita terdorong melakukan maksiat dan dosa..

S.K.A said...

bg lelaki kena tnduk pndangnya, jgan tgok prmpn dgn bernafsu, xpnh lg terjdi kt adik @ kakak sy bila sy jalan2 dgn diorg :)

Aida Ismail said...

Yesss..tundukkan pandangan anda. ^^

Amirul Ramli said...

semuanya bermula daripada mata. Kalau jaga mata selamatlah semuanya. hehe. selamat berpuasa! :)

Waazin Aiman said...

singgah sahur .. hehe..
Ihya' Ramadhan