Wednesday, May 01, 2013

#6 Wordless Wednesday

Assalamualaikum wbt

Sumber : FB Doodle Dakwah



SESUNGGUHNYA ORANG YANG PALING AKU CINTAKAN DAN YANG PALIMG DEKAT DENGAN KU PADA HARI KIAMAT NANTI ADALAH ORANG YAG PALING BAIK AKHLAKNYA - AL-TARMIZI


'Tidak ada yang lebih berat dalam timbangan selain akhlak mulia' - Abu Daud.



'Serta ucapkanlah kata-kata yang baik kepada manusia' - Al Baqarah : 83

p/s : peringatan untuk diriku yang naif jua... inshaAllah... Aamiin... 

25 comments:

zulaikha megat said...

best dik..peringatan untuk kak zu..

Lisa Sheila said...

same goes to me kak zu... :)

Nana Liena said...

hehe..jom berubah..! mula2kan perlahan2..lama2 biasa.. :)

Hairul Hissam said...

kalau akhlak baik.. inysaAllah ramai sukakan kita.. terima kasih atas nasihat berguna tu....

BUNDA a.k.a KN said...


kalu paras rupa sempurna tapi akhlak takder pun tak gune..

ANIM said...

kebaikan akhlak juga satu dakwah.

p/s tqvm sudi tinggal jejak dan follow kak

Lisa Sheila said...

Betul nana...kita mulakan perlahan-lahan...jangan terlalu drastik..inshaAllah kita akan sama2 istiqomah :)

Lisa Sheila said...

ye, peringatan / nasihat untuk diri lisa juga...

Lisa Sheila said...

betul bunda... seharusnya paras rupa seiring dengan akhlak yang baik... inshaAllah kita sama2 perbaiki ... :)

Lisa Sheila said...

ye betul tu anim... :)

sama2... jom eratkan ukhuwah :)

latifah zainal said...

biar xde rupa asalkan ada akhlak mulia..tq ats pringatan

KY said...

KY baru siap tulis entri pasal akhlak ni, belum sempat post lagi..apa2 pun sama2 kita perbaiki akhlak menjadi lebih baik

Lisa Sheila said...

betul...betul..betul... :)

Lisa Sheila said...

inshaAllah..kita sama2 perbaiki... nanti lisa jenguk2 entry KY tu..heee :)

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog HV. Banyak koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. jangan lupa follow jg ye.. :)

Terima kasih
~ Hijab valley ~
http://hijab-valley.blogspot.com

AiSyA LiEzA said...

ye.. akhak mencerminkan peribadi kita... sama2 lah kita jaga akhlak kita ke arah y lebih baik.. :)

Amanina Mads said...

peringatan yg baik.. semoga kita selalu mengamalkan akhlak yg baik :)

Lisa Sheila said...

thanks..inshaAllah saya akan berkunjung nanti ... :)

Lisa Sheila said...

yup...kita sama-sama jaga ... :)

Lisa Sheila said...

inshaAllah... :)

Fifi Nadhrah said...

moge akhlak kite dan keluarge kite sentiase terpelihare..

Lisa Sheila said...

InshaAllah..aamiin :)

Hatimi Tahirruddin said...

yup setuju... :)

Lisa Sheila said...

:)

Aida Ismail said...

Biar kurang pada rupa, asal lebih pada akhlaknya. ^^