Saturday, April 13, 2013

Bersenang Lenang vs senaman

Assalamualaikum wbt

Petang tadi lisa melakukan rutin yang jarang-jarang atau kadang-kadang di lakukan pada hari minggu iaitu ...Jogging ...hehe... nak kata jogging tu tak lah jugak ...mungkin boleh di katakan berjalan pantas / berjalan dengan kadar pergerakan laju... tahukah anda ... berjalan laju juga dapat membakar kalori... boleh baca kat SINI... :)  kalau jogging dapat bakar sebanyak 374 kalori.

biasanya lisa pergi Taman Tengku Anis, Pengkalan Chepa, Kelantan ... memang ramai orang yang datang berekreasi jogging dan bersenam kat sini ... ada jugak yang datang untuk tengok rusa ...hehe...jom layan gambar-gambar anak buah lisa, suka bebenor depa dapat bagi makan rusa ...hehe...











oke, actually semua gambar-gambar kat atas ni diambil minggu lepas masa kakak dan anak buah lisa balik ... saja lisa nak share suasana kat taman tu ..hehe... yang picture arini ... tak banyak ambil ... lisa jogging tadi dalam 45 minit je... pukul 6 pm terus lisa ajak en suami balik... :)

en suami  tak dapat teman kan lisa jogging selama 1 tahun 3 bulan da ... besi kat betis nya tu belum boleh nak buang operate lagi ... so, ini lah aktiviti dia sambil tunggu lisa jogging sorang-sorang ...

godek-godek fon jela keje nya ... :)

oke la, lisa nak share... sebenarnya lisa suka gak baca blog Kevin Zahri yang sangat berinformasi... membicarakan tentang kalori dan senaman / workout  ...banyak juga kisah-kisah kejayaan invdividu yang dapat menurunkan berat badan kepada berat yang ideal... so, jom baca ... :) 

semoga dapat di jadikan panduan dan pembakar semangat bagi orang-orang yang berada in the same shoes ... hee..

6 comments:

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wahhhh...bagus2 ni. Good start utk proses menguruskan diri. Good luck lisa...smoga mendapat berat yg diidamkan.

Amanina said...

lamanya tak jogging tp berat macam tu jugak.. gudluck

Lisa Sheila said...

Hihi.. Thanks wan... Bersenam lah untuk sihat :)

Lisa Sheila said...

Thanks nina... Xsemestinya jogging ... Maybe buat aktiviti lain yg memerlukan lebih pergerakan badan pun boleh juga... :)

latifah zainal said...

rajinnya lisa berjogging...sy bersemangat nak jogging,tp bila sampai harinya tak keluar berjogging pun.huhu...berjogging tidak,asyik menternak lemak,berat badan pun naik mendadak.huhu..

Lisa Sheila said...

hehe..kekadang lisa pun camtu gak..time rajin, rajin lah..time penyakit M datang , jogging ntah kemana, semangat ntah kemana..hihi.... jom kita istiqomah ...hee