Sunday, March 24, 2013

Segmen : Saya Suka Makan ...

Assalamualaikum wbt dan Selamat Malam

Jom tengok plak "Segmen : Saya Suka Makan... " yang lisa punya ..hehe... lisa tengok ramai blogger yang join... so, lisa pun ...apa lagi... join lah juga... dapat juga kita mengeratkan ukhuwah sesama kita :) 

Klik banner di bawah untuk join sama ...jom..jom..jom memeriahkan lagi !



Banyak plak bebel... :p apa yang lisa sangat suka makan? makanan favourite lisa ni sebenarnya paling best makan semasa bulan puasa je.. tapi hari-hari biasa pun ada... hehe..cuma kena cari lah kedai-kedai makan tertentu yang ada menyediakan hidangan ni ... jeng..jeng..jeng ...


Colek Ayam + Paru


erkkk, makanan apa tu? bagi yang x biasa tengok dan x pernah makan, meh datang ke kelantan ... hehe.. itu la 'colek' Ayam dan Paru ... Yummy ...hehe... 

biasanya kalau kat kelantan, selepas solat teraweh tu... -termasuklah lisa mula lah cari macam-macam 'colek' samada beli kat kedai atau pun buat sendiri kat rumah. Sebenarnya macam-macam 'colek' ada bila bulan puasa ni tapi x payah sebut lah kat sini sebab banyaaaaakkkk sangat... yang paling lisa suka ... ni haaa ...'colek' ayam dan paru... hehe... ermm...coppp..copp... 'colek' tu ape? hehe... anda xtau ke? sila tanya en google... kalau lisa nak terang kat sini, lisa pun x reti camne nak terangkan.. :p



Sangatlah suka makan ni ... kaya dengan protein dan zat-zat yang diperlukan ... ;)

dalam satu hidangan 'colek' ayam dan paru ada keropok keping, mentimun, sawi, daun salad, ayam, paru dan semestinya kuah atau 'colek' yang ditabur dengan kacang tanah yang dah di kisar atau hancur... urkk...burrpp... Alhamdulillah ...kenyang... hehe...

oke, 2 orang insan bertuah dan terpilih untuk di tag adalah ...

.

.

.

.
Mrs Lurve dan  En Ridhwan .... yeayyyyy...







4 comments:

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Huhuhu...thanks sebab sudi tag wan yer. InsyaAllah wan akan join. Meeting byk, tak sempat nak beblog...huhuhu. Ni pun curi2 time makan. Hehehe :)

Amanina said...

Nampak macam best..nak join la :)
Gudluck

Lisa Sheila said...

Owhh... Xpe.nnti ada ms lapang bleh berblogging lagi wan...

Lisa Sheila said...

Yeap amanina..best jugak..tu yg lisa join juga...heeee..jom...jomm..join..
Thanks yaa... :)