Thursday, March 14, 2013

Dulu Lain, Sekarang Lain

Assalamualaikum wbt


Ada masanya bila lisa nak keluar dgn suami, lisa nk cuba pakai baju- baju lama yg  baru je 1-2 tahun lpas x pakai...

Abg, baju ni dah kecik lah

Suami lisa dok telek2

Aah la baju tu dah kecik

????!!!

Hahahahahaa

The same thing happen bila lisa nak beli baju ...

Akak, agak2 muat x baju ni ngan sy?

Oohh yang tu kecik dik...size L xmuat, yg sebelah sini besar sket...

Gulpp... Ok... Salah tempat :(

Kalau dulu...

Akak, agak 2 baju ni muat x ngan sy?

Yang tu besar menggelebeh sket sbb size L ... Cuba size M ni...

Nampak x point kat situ !

Uwaaa.... Kuatkan lah semangatku untuk back to normal like 4 yrs ago...

Psttt.,. bila ckp pasal perubahan / kejelekan bentuk fizikal kenapa kita risau sgt seolah- olah mcm dunia ni dah nak berakhir... tapi dalam sedar xsedar pernah x kita risau tentang pengisian rohani / dalaman kita sehari-hari? Makin berkurang atau makin bertambah? Tepuk dada tanya iman ;)

**Peringatan untuk diriku yang kadang-kadang terleka juaa... 

14 comments:

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Itula lumrah seorang perempuan...bila melibatkan hal-hal mcm ni agak komplikated mikirnya. Sebab perempuan punya naluri nak sentiasa cantik especially for suami la. Itu mmg lumrah...xleh elak...hehe

Lisa Sheila said...

so true ... fitrah wanita yang ingin selalu nampak cantik :) but i think bkn wanita jer.. lelaki pun sama nak nampak ensem and bergaya giteww.. kakakaa... neway.. thanks sudi singgah :)

Azuria Abdullah said...

lepas kawen mesti bentuk badan berubah..wpon x beranak..tu namanya bahagia..^^

Lisa Sheila said...

tu lah kan..hati senang ... bahagia gteeeewww.. :) tapi dalam bahagia tu kena beringat juga jangan sampai menjejaskan kesihatan kita ... jangan jadi macam lisa ... :p
neway, thanks sudi singgah azuria :)

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

kalau difikir2kan sangat semua tu tak gune juga kalau tak seiring ngn diet ...cara pengambilan makanan kita seharian, bersenam dan disiplin kita tentang apa jenis makanan yg kita ambil...

lebih baik relax...makan sebelum lapar...berhenti sebelum kenyang...

yang penting kita sihat..

Lisa Sheila said...

wkslam...

ye betul bunda... yg penting cara pengambilan makanan dan workout ...

makan untuk hidup ... heee... dan bukan sebaliknya... thanks bunda sudi singgah :)

mamyharraz said...

salam kenal dari mamyharraz :)

biasalah bila dah kawin saiz kita pun berubah hehe

Lisa Sheila said...

salam kenal mamyharraz...

hehe.. tu la mamyharraz ... memang kena diet je lisa skrg ni..tp mcmana...kena ada motivasi diri yg kuat ni..baru berjaya ! hehe

Aida Ismail said...

Saiz berubah tak pe. Asal hati tak berubah. Hee~ Biasa la perempuan. Perkara paling perempuan takut salah satunya ialah gemuk. Tapi kalau chubby2 sikit kan comel. ^^

Lisa Sheila said...

hahaha... chubby2 comel eh aida..
inshaallah..hati xkan pernah berubah :)

erni ariffin said...

lisa.. saiz x jd masalahlisa.. yg penting lisa sgt comel. tp kalo nk kurus actually boleh sgt.. er dpt trun 5 kg dlm 2 bulan.. control x mkn mlm n kurangkan mkn berlemas..

Lisa Sheila said...

Aah betul erni..kena control mkn malam..yg penting kena less carbo dan jadikan senaman sbgai rutin harian.. ;)
Psstt..comel ke.. Erni lg comel :)

erni ariffin said...

huhu.. thx.. 1 more.. kena minum air banyak.. er minum 2-3 L sehari br dpt trun berat..

Lisa Sheila said...

owhh.. thanks for da tip erni ... i will ... :)